Mobilabonnemang för barn och ungdomar under 18 år
Är det dags att teckna ett nytt mobilabonnemang till ditt barn? Jämför billiga barnabonnemang till bra priser hos de bästa operatörerna.
För dig som planerar att köpa ett abonnemang har vi här samlat alla barnabonnemang. Hitta bästa mobilabonnemanget för barn genom att jämföra de bästa operatörerna.
![]() Fello Telias nät | 7 GB 14 GB 22 GB 38 GB Använder Telias mobilnät - bästa täckning Möjlighet att ringa telefonsupport Ingen bindningstid eller uppsägningstid | LÄS MER & BESTÄLL |
![]() Comviq Tele2s och Telenors nät | 2 GB 10 GB 20 GB 40 GB 100 GB | LÄS MER & BESTÄLL Abonnemang med mobil |
![]() Vimla Telenors nät | 1 GB 8 GB 12 GB 18 GB 25 GB 75 GB Årets mobiloperatör 2022 på Telekomgalan Nöjdast kunder enligt SKI Vimla Filter stoppar samtal du inte vill ha | LÄS MER & BESTÄLL |
Jämför mobilabonnemang
Jämför barnabonnemang från alla operatörer. Hitta det bästa mobilabonnemanget för barn här hos oss. Vi har jämfört alla svenska mobiloperatörer i ett enda stort test för att du lättare ska kunna välja det bästa abonnemanget för barn och ungdomar. När du jämför operatörernas erbjudanden på mobilabonnemang för barn är följande saker extra viktiga att ta hänsyn till.
1. Operatörens täckning där ni bor
För att ditt barn ska kunna få ut så mycket som möjligt av mobilabonnemanget bör du välja en mobiloperatör som har god täckning i det område där barnet kommer att använda mobilen. Operatörernas täckning varierar i olika delar av landet, så det kan vara en bra idé att ta en titt på täckningskartorna som finns på operatörernas hemsidor.
2. Behöver ditt barn ha fria samtal och sms?
Något av det viktigaste med ett mobilabonnemang för just barn är att ditt barn alltid ska kunna kontakta dig. Då är det en klar fördel om abonnemanget har fria samtal och sms. Det har i stort sett alla barnabonnemang idag med några få undantag, men det kan vara bra att dubbelkolla detta när du jämför de olika alternativen.
3. Välj surf efter förbrukning
Ditt barn bör så klart ha den surfmängd som är tillräckligt för varje månads användning. Däremot ska du inte välja mer surf än barnet gör av med för det är bara bortkastade pengar och då billigare med ett abonnemang med lägre surfmängder. Här gäller det att fundera på hur den faktiska förbrukningen ser ut och hur mycket surf som behövs. Det beror helt enkelt på hur ofta ditt barn behöver koppla upp sig mot nätet när det inte finns tillgång till WiFi och vilka aktiviteter barnet ägnar sig åt när hon eller han är uppkopplad.
4. Jämför priserna, men jaga inte efter det billigaste
Det är så klart viktigt att jämföra mobiloperatörernas priser, men tänk på att det inte alltid behöver vara det billigaste mobilabonnemanget som är det bästa för just ditt barn. Även om du gärna vill hitta ett så billigt mobilabonnemang som möjligt är det viktigast att abonnemanget motsvarar både ditt och barnets behov och önskemål.
Lägger du för stort fokus på priset riskerar du att teckna ett abonnemang ni inte blir nöjda med. Tänk hellre på prisvärdhet i stället för att leta efter den absolut billigaste prislappen.
Bästa mobilabonnemangen
De mobilabonnemang vi presenterar här är de bästa och billigaste mobilabonnemangen för barn på marknaden idag. Förutom att vara billiga har de alla fria samtal och sms. Alla mobilabonnemangen är helt utan bindningstid.
Att mobilabonnemang har fria samtal innebär att du inte behöver oroa dig för att mobilräkningen för ditt barns abonnemang blir oväntat hög. Även om inte samtalen blir dyra kan det dyka upp andra kostnader på mobilräkningen.
Det kan exempelvis vara kostnader för samtal till utlandet, extra dataanvändning och betalnummer. Dessa kostnader kan bli en otrevlig överraskning. Därför är det bra att det finns sätt att hindra dessa kostnader på mobilabonnemang för barn.
Kostnadskontroll på barnabonnemang
För att vara säker på att inte behöva betala för mer än själva abonnemangskostnaden har en del operatörer infört en spärr för övriga kostnader. Denna kostnadsspärr hindrar barnet att ringa dyra betalsamtal som inte ingår. På det här sättet får du bättre kontroll över kostnaderna. Den typen av mobilabonnemang är lämpliga för barn.
Surfmängd – så mycket surf behövs
Hur mycket surf barnet behöver i sitt abonnemang är mycket individuellt, och kanske varierar det även från månad till månad. Om surfen ofta tar slut kan det vara värt att välja ett mobilabonnemang med lite större surfmängd. En del abonnemang ger dig också möjligheten att spara oanvänd surf.
Något annat att ta hänsyn till när du ska välja surfpaket är om barnet har tillgång till wifi eller inte. Spenderar barnet mycket tid hemma där barnet kan använda wifi blir det mindre surfande på mobilnätet. Vissa abonnemang erbjuder obegränsad surf så du inte behöver tänka på det alls. Ofta räcker också abonnemangen på 100-200 GB som fri surf.
Vilka abonnemang finns det att välja på?
I vår jämförelse finns det fyra operatörer som erbjuder särskilda abonnemang för barn/ungdom. Genom att följa länkarna kommer du direkt till respektive mobiloperatörs hemsida och kan se alla deras mobilabonnemang för barn/ungdom med olika surfmängder. Välj rätt storlek på surf för att få det bästa mobilabonnemanget för just sitt barns behov.
- Fello: Ungdom Fello 3-32 GB
- Comviq: Fastpris – Student & Ungdom 6-50 GB
- Vimla: Ungdom, Student Vimla 1-75 GB
Vad är skillnaden på barn- och ungdomsabonnemang och vanliga abonnemang?
Det finns flera skillnader mellan abonnemangen som är anpassade för personer under 18 år och vanliga standardabonnemang. Framför allt är abonnemangen för barn och ungdomar oftast billigare. En annan vanlig skillnad är att abonnemangstecknaren, föräldern, har kontroll över abonnemanget och kan på så sätt både kostnadsspärra och sätta in andra spärrar.