Chilimobil eller Fello – Vi jämför

När det kommer till val av mobiloperatörer i Sverige finns det en mängd olika alternativ att välja mellan. Två namn som har börjat sticka ut på marknaden är Chilimobil och Fello. Båda dessa operatörer lockar med olika fördelar och funktioner som kan passa olika typer av användare. Men vad skiljer dem åt? Vilken är den bästa valet för dig? I denna jämförelse ska vi gå igenom allt från priser till täckning för att hjälpa dig göra det bästa valet för dina behov.

Priser – Fello tar täten

När det gäller priser finns det tydliga skillnader mellan Chilimobil och Fello. Chilimobil fokuserar på att erbjuda ett fåtal abonnemang med fri surf till förmånliga priser. Å andra sidan erbjuder Fello ett bredare utbud av abonnemangsformer med lägre priser men även lägre surfmängd.

För de som behöver minimalt med surf eller lite, vinner Fello. Deras två minsta abonnemang kostar mindre än Chilimobils billigaste abonnemang.

För användare som behöver 16 GB surf eller mer är Chilimobil det bästa valet som i stället ger dig obegränsat för ett lägre pris.

Hastighet – Chilimobil erbjuder fler alternativ

Det viktigt att veta att hastigheten är det som skiljer mellan abonnemangen hos Chilimobil.

  • Fri Surf – 1 Mbit/s: 3G/4G/5G – Räcker för vanlig surf, e-post, shopping , bankärenden samt att kolla sociala medier som Instagram och Facebook och Instagram.
  • Fri Surf – 10 Mbit/s: 3G/4G/5G – Fungerar till surf, facetime och streaming och om du inte behöver streama högupplösta eller stora bilder.
  • Fri Surf – 100 Mbit/s: 4G/5G – Det här räcker till allt du behöver och fungerar också för dig som behöver dela surf mellan olika enheter.
  • Fri Surf – Full Fart: 4G/5G – Du har här högsta hastigheten du kan få i 4G- och 5G-nätet. Detta passar den kräsne som inte vill störas av lagg i avancerade spel, titta på 4K HDTV eller laddar mycket stora filer.

Väljer du i stället Fello har samtliga abonnemang hastigheter på mellan 20 och 60 Mbit/s för nedladdning.

Även om Chilimobil erbjuder fler alternativ i hastigheter till abonnemang, kanske inte de två minsta räcker till. Det tredje på 100 Mbit/s med priset 349 kronor är högre än Fellos samtliga abonnemang.

Täckning – Fello erbjuder bäst täckning

När det gäller täckning använder både Fello och Chilimobil pålitliga nät. Fello använder Telias nät, känt för sin breda täckning. Chilimobil å andra sidan använder Tre:s nät, som också numera är bra men kan ha begränsad täckning i norra delarna av Sverige.

Slutsats – Fello segrare

Sammanfattningsvis är Fello det bästa valet för de flesta användare. Med ett brett utbud av abonnemang och enastående täckning är det en pålitlig operatör som passar de flesta behov. För användare som kräver mycket hög surf och gillar att streama i höga hastigheter kan dock Chilimobil vara ett bättre val, särskilt med sina abonnemang med obegränsad surf. Du får då även prova Viaplay Film & Serier kostnadsfritt i 3 månader.

Oavsett vilket val du gör är det viktigt att noggrant överväga dina behov och jämföra priser och täckning för att hitta det bästa abonnemanget för dig.

Rulla till toppen