Tips – Så får du bättre mobiltäckning inomhus

Så förbättrar du mobiltäckningen
När mobiltelefonen först introducerades var tanken att den skulle användas på språng, utomhus. Hemma använde man sin fasta telefon. Men i dagens digitala era är mobiltelefonen vår ständiga följeslagare, även inomhus. Tyvärr är mobilnäten inte alltid optimerade för att erbjuda utmärkt täckning inomhus, vilket kan leda till frustration för användare.

Varför är täckningen inomhus sämre?

Bostadens väggar fungerar som hinder för radiosignalerna från mobilnäten och dämpar därmed täckningen inomhus. För att ta sig runt detta hinder delar vi med oss av några användbara tips för att förbättra mobiltäckningen i olika inomhusmiljöer.

Enkla och snabba tips

Här kommer några enkla tips som du kan prova direkt:

  • Testa att använda din telefon på olika platser i bostaden där täckningen verkar bättre.
  • Använd handsfree för att undvika att skärma av antennen när du håller i telefonen. Moderna telefoner har fortfarande antenner, även om de är inbyggda.
  • Om du använder trådlösa hörlurar, dra nytta av flexibiliteten och placera telefonen där du vet att täckningen är bra.

Skaffa en router för bättre wifi-täckning

Om du inte redan har en bredbandsuppkoppling och en router som förlänger wifi-signalen, kan det vara dags att skaffa det. Placera routern på en central plats i hemmet, helst i midjehöjd, för att få wifi-täckning i hela hemmet. Vid behov kan du använda en repeater för att förstärka och förlänga wifi-signalen från din router.

Överväg att byta operatör för förbättrad täckning

Om du har försökt alla tips och fortfarande upplever dålig mobiltäckning inomhus, kan det vara värt att överväga att byta mobiloperatör. Varje operatör använder olika nät, och täckningen varierar. Läs mer om mobiloperatörernas täckning, för att hitta bästa mobilnätet för ditt hem.

Rulla till toppen