Comviq mobilabonnemang

Letar du efter prisvärda abonnemang? I mobilabonnemangen hos Comviq ingår fria samtal och fria sms/mms och du använder mobilnäten genom Telenor och Tele2 som täcker 99% av Sverige. Operatören har därmed en bra täckning över hela Sverige med vissa undantag från delar av norra Sverige och på landsbygden.

Comviq passar dig som vill ha enkla abonnemang med schyssta villkor och bra priser och riktigt god täckning. Som kund kan du både slippa bindningstid, uppsägningstid och du kan spara oanvänd surf. Det innebär att du när som helst kan byta surfmängd eller säga upp det när du vill. Ska du använda internet utomlands kan du använda upp till 20 GB surf inom EU/EES som ingår i abonnemanget. Hos Comviq kan du beställa många olika mobiltelefoner tillsammans med abonnemang eller helt separat. Du hittar allt från enkla mobiler till de senaste modellerna.

Comviq

Tele2s och Telenors nät
Fria samtal och sms
Ingen bindningstid
2 GB 115 kr/mån
5 GB 145 kr/mån
10 GB 195 kr/mån
20 GB 225 kr/mån
40 GB 295 kr/mån
100 GB 295 kr/mån i 6 månader (sedan 395 kr/mån)

Surfa snabbt med 5G
Upp till 20 GB surf utomlands inom EU/EES
Familjeabonnemang - Dela abonnemang, alla får 30 GB surf
LÄS MER & BESTÄLL
Abonnemang med mobil

Se alla mobiloperatörer i Telenors och Tele2s mobilnät:
Telenors och Tele2s mobilnät

Mobiltelefoner

Behöver du också en ny mobiltelefon kan du med Comviq kombinera det med ditt mobilabonnemang, även ditt familjeabonnemang. På så sätt sparar du lite extra pengar. Comviq har ofta extra bra fina rabatter och erbjudanden för alla som vill kunna kombinera köp av mobil med ett abonnemang. Det flera olika telefoner att välja mellan som Samsung Galaxy, Apple iPhone och Huawei. Spana också in månadens mobil för att få ett riktigt bra pris.

Kundtjänst

Om du inte löser ditt ärende via Mitt Konto eller i appen är det enklast att kontakta Comviqs kundtjänst genom att ringa Kundservice via telefon på 0772-212121. Du kan också kontakta Comviq via mail eller deras chatt på deras hemsida.

Att kontakta Comviq kundtjänst är inte svårt och det finns flera sätt. Tänk på att du även kan logga in på “Mitt Konto” och få service och svar på många frågor som rör ditt kontantkort, abonnemang och även se dina tjänster som exempelvis bredband. Om du vill göra ändringar kan du delvis göra det under mitt konto som kund hos Comviq. Andra saker du kan göra är att köpa till mer surf, ladda på pengar på kontantkort eller exempelvis se räkningar du har att betala.

Vilket mobilnät använder Comviq?

När du tecknar ett mobilabonnemang hos Comviq får du tillgång till ett av marknadens snabbaste och mest pålitliga nät genom Telenor och Tele2. Mobilnäten täcker idag cirka 99,9% av Sveriges befolkning och 90% av Sveriges yta.