Mobilabonnemang med obegränsad fri surf

Letar du efter det billigaste abonnemanget med fri surf? Vi har gjort en jämförelse av Sveriges bästa mobiloperatörer som erbjuder obegränsade mobilabonnemang så att du enkelt kan hitta det som passar dig bäst. Hos oss kan du snabbt jämföra och hitta billigaste och bästa mobilabonnemanget. Vi har även valt att ta med alternativ på 100 GB eftersom det för de flesta kan betraktas som obegränsad surf.

Vi har samlat alla aktuella priser, rabatter och erbjudanden på mobilabonnemang för dig som vill surfa obegränsat, inklusive alternativ med 100 GB surf. Jämför abonnemang enkelt utifrån dina behov.

Vimla
Vimla
Telenors nät
100 GB 20 kr/mån i 4 mån (sedan 370 kr/mån)LÄS MER & BESTÄLL
Hallon
Hallon
Tres nät
100 GB 59 kr/mån i 4 mån (därefter 359 kr/mån)LÄS MER & BESTÄLL
Tre
Tre
Tres nät
Obegränsat 429 kr/månLÄS MER & BESTÄLL
Abonnemang med mobil
Halebop
Halebop
Telias nät
100 GB 399 kr/månLÄS MER & BESTÄLL
Abonnemang med mobil
Comviq
Comviq
Tele2s och Telenors nät
100 GB 395 kr/månLÄS MER & BESTÄLL
Abonnemang med mobil
Chilimobil
Chilimobil
Tres nät
Fri Surf upp till 1 Mbit/s 129 kr/mån
Fri Surf upp till 10 Mbit/s 299 kr/mån
Fri Surf upp till 100 Mbit/s 299 kr/mån i 2 mån (därefter 349 kr/mån)
Fri Surf Full fart och 5G 299 kr/mån i 2 mån (därefter 399 kr/mån)

Viaplay Film & Serier ingår kostnadsfritt i 3 mån
Bara fri surf – välj hastighet i stället
Mycket surf för pengarna
LÄS MER & BESTÄLL
Telenor
Telenor
Telenors nät
Obegränsat 299 kr/mån i 12 mån bindningstid 24 mån (sedan 449 kr/mån)LÄS MER & BESTÄLL
Abonnemang med mobil
Tele2
Tele2
Tele2s nät
Obegränsad Snabb upp till 100 Mbit/s 429 kr/mån
Obegränsad Snabbare upp till 250 Mbit/s 499 kr/mån i 12 mån (därefter 529 kr/mån)
Obegränsad Snabbast upp till 1 000 Mbit/s 499 kr/mån i 12 mån (därefter 629 kr/mån)
LÄS MER & BESTÄLL
Abonnemang med mobil
Telia
Telia
Telias nät
Obegränsad Från 469 kr/månLÄS MER & BESTÄLL

Vad innebär obegränsat?

Obegränsad surf, eller fri surf som det också kallas, betyder att du kan surfa hur mycket du vill i Sverige. Vid orimligt stora surfmängder begränsar de flesta operatörer din datatrafik till en lägre hastighet.

Jämför och hitta billigast obegränsad surf

Mobileabonnemang med fri surf- surfa obegränsat.
Det blir allt vanligare att man vill ha obegränsad surf. Jämför abonnemangen i vår lista för att hitta det billigaste mobilabonnemanget med fri surf eller obegränsad. När du jämför abonnemang kan du behöva kontrollera vilken operatör som kan ge dig bäst täckning där du bor. Gå in på respektive operatörs hemsida genom våra knappar så kan du jämföra deras täckningskartor. Ska du surfa utomlands kan det vara bra att kolla upp hur mycket av surfen du får använda på utlandsresan och i vilka länder du kan surfa utan några extra kostnader.

Därefter kan du börja jämföra priser för att hitta det som är billigast med obegränsad eller fri surf. Många mobiloperatörer har kampanjer med billigare priser men det gäller också att titta på ordinarie pris som du får betala efter kampanjen.

Vilka mobiloperatörer erbjuder fri surf?

I vår jämförelse är det fem mobiloperatörer som erbjuder abonnemang med fri surf. Här finns länkar för att komma direkt till respektive operatörs hemsida där du kan teckna ditt nya mobilabonnemang.

Tre Obegränsat

Med Tre Obegränsat kan du surfa fritt hur mycket du vill. Du kan också surfa för 60 GB/månad inom EU. Det kan alltså bli en hel del surf på din semester eller jobbresa. Allt utan någon extra kostnad. Du kan dessutom använda ditt mobilabonnemang för att ringa inom det land du befinner dig i.

Billigaste mobilabonnemanget med fri surf

Det billigaste mobilabonnemanget med fri surf, där du kan surfa obegränsat varje månad, finns hos Chilimobil. De har dessutom ett ännu billigare abonnemang på 100 GB som för de flesta nästan är att betrakta som fri.

Chilimobil delar mobilnät med Tre som inte är det bästa mobilnätet om man ser på täckningsgraden. Framförallt på landsbygden kan nätet vara bristfälligt eller i de norra delarna av Sverige.

Den operatör som har bäst abonnemang med fri surf och bra täckning men som är dyrare är Tele2.

För vem passar det?

Obegränsad surf kan behövas för den som surfar väldigt mycket på nätet. Vad du gör på nätet spelar ofta in. Om du streamar filmer och serier eller laddar ned stora filer förbrukas en del data. För den som ofta gör sådana saker kan det passa bra med fri surf.

Allt fler använder också mobildatan som den huvudsakliga källan för internet i stället för att använda ett fast bredband. Då klarar man sig ofta inte utan ett mobilabonnemang med fri surf.

Om du är osäker på vilka surfmängder du behöver kan du titta i din nuvarande mobil eller på dina räkningar för att se hur mycket du brukar surfa på nätet. Om surfnivån inte överstiger 50 GB i månaden finns det inte något behov att välja fri surf. Då finns det klart billigare alternativ.

Hur mycket surfmängd behöver man?

När man ska välja surfmängd och överväger att satsa på obegränsad surf kan det vara bra att veta ungefär hur långt surfen räcker.

Generellt sett räcker:

  • 1 GB surf till cirka 2 timmar av videotittande, 10 timmar musikstreaming eller 16 timmar surfande på nätet.
  • 10 GB räcker i stället till 20 timmar uppspelning av video, 100 timmar streaming av musik eller 160 timmar med surfande.

Hur mycket du behöver beror därmed på vad du använder mobilen till, och hur mycket du använder den.

Vad du ska tänka på när du ska välja abonnemang

Om du ska teckna ett obegränsat abonnemang ska du helst surfa för mer än 100 GB i månaden för att det ska löna sig. Därför kan det vara bra att se över dina mobilvanor och behov innan du tecknar ett mobilabonnemang med fri surf.

Kontrollera i din telefon eller genom tidigare räkningar för att se hur mycket surfmängder du brukar göra av med för att få en uppfattning om du bör teckna ett abonnemang med fri surf eller inte.

Visar det sig att du surfar mindre än 100 GB i månaden finns det andra mer prisvärda, alternativ.

Använda fri surf på mobilabonnemang som bredband

Det går alldeles utmärkt att använda ett mobilabonnemang med fri surf som alternativ till mobilt bredband. Det är en mycket prisvärd lösning som blir allt vanligare, i stället för att gå och betala för två abonnemang, ett för mobilen och ett för bredbandet.

Mobilen går då att använda som en hotspot genom internetdelning vilket ger dig wifi till datorn eller surfplattan. Ett extra simkort kan också sättas i en router för att få trådlöst bredband. Det man får tänka på är att den här varianten av bredband kan variera mer i hastighet i jämförelse med exempelvis fiber som har en jämn hastighet. Har du bara bra täckning där du bor brukar det sällan upplevas som några problem. Att använda mobilabonnemang med fri surf som bredband är ett billigt alternativ för att ersätta bredband.

Det är en stor fördel om du surfar mycket och vill kunna streama filmer, lyssna på musik, hänga på sociala medier eller vad du vill göra på internet utan att tänka på hur mycket surf som går åt.

Att surfa fritt gäller inte alltid utomlands

Roamingavgifterna försvann visserligen 2017 inom EU och EES vilket innebär att du kan använda ditt abonnemang för samma kostnad som i Sverige. När det gäller utlandssurfen får du vara uppmärksam på är att mobiloperatörerna kan ha begränsningar för vilken surfmängd du kan använda inom EU.

För dig som reser mycket och vill kunna använda ditt abonnemang utomlands kan Telenors abonnemang med fri surf vara intressant. De är visserligen något dyrare än operatören Tre men Telenor erbjuder fri roaming även i många länder utanför EU och EES. På mobilabonnemanget med fri surf får du dessutom surfa för 100 GB utomlands. Abonnemangen hos Tre har en begränsning på 60 GB och Tele2 30 GB.

Vilka operatörer har fri surf?

Det finns en del operatörer som i dagsläget erbjuder sina kunder att teckna abonnemang med fri surf. Det är bland annat Tele2, Tre, Telenor och Telia. För många räcker det med 100 GB som är väldigt mycket och det kan du få hos Vimla.

När ska man välja ett mobilabonnemang med fri surf?

Ett abonnemang med fri surf kan du välja om du förbrukar stora datamängder eller inte har möjlighet att ansluta till ett Wifi-nätverk. Tittar du mycket på film, surfar mycket och laddar ner tunga filer är ett abonnemang med obegränsad surf ett bra val. Om du inte använder 100 GB i månaden finns det billigare mobilabonnemang.

Rulla till toppen